» » ΤΣΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ: CORFU CHALLENGE 2017

ΤΣΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ: CORFU CHALLENGE 2017

posted in: CLUB NEWS, News | 0

Corfu Challenge 2017: Η Κέρκυρα στην παγκόσμια σκακιέρα των κορυφαίων ιστιοπλοϊκών διοργανώσεων.

Η Κέρκυρα πρωτοπορεί και πετυχαίνει! Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 1ο Corfu Challenge , μια ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που ανήκει σε ένα circuit αγώνων παγκοσμίου βεληνεκούς, το Maxi 72 Overall Trophy, το οποίο για πρώτη φορά φιλοξενείται στην Ελλάδα αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο ευρύτερα. Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μαρίνας Γουβιών διεκδίκησε και κατόρθωσε να φέρει στο νησί μας τη ” Formula 1″ της ιστιοπλοΐας, όπως προσομοιάζονται οι αγώνες, καθώς τα αγωνιζόμενα σκάφη MAXI 72 είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη ναυπηγική.

Η Κέρκυρα με λίγο “χρυσάφι από τον ήλιο της και ασήμι απ’ το φέγγαρι” κατάφερε να μαγέψει όλους τους συμμετέχοντες και τους φιλοξενούμενους τους, τόσο χάρη στις συγκινήσεις που προσέφερε ο θαλάσσιος στίβος της με φόντο το ειδυλλιακό τοπίο, όσο και χάρη στην αίγλη και την κοσμικότητα που περιέβαλε τις κοινωνικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο των αγώνων. Με την επιτυχή διοργάνωση η Κέρκυρα αναδείχθηκε διεθνώς και στάθηκε επάξια δίπλα σε καθιερωμένους στίβους διεξαγωγής των αγώνων, όπως το Key West, Antigua, Virgin Corda, St.Barth, Newport RI, Bermuda, Palma de Mallorca και Porto Cervo.

Το χρονικό της επιτυχίας: Στους αγώνες συμμετείχαν 5 σκάφη MAXI 72, το Proteus USA60722 του ελληνοαμερικανού Γιώργου Σακελλάρη, εμπνευστή και καταλυτικής δύναμης του όλου εγχειρήματος διοργάνωσης του αγώνα στην Ελλάδα, το ΜΟΜΟ IVB72 του Dreter Schön, το Bellamente USA42 του Happ Faith, το Cannonball ITA42200 του Dario Ferrari και το Evniki με κυβερνήτρια τη 18χρονη Χριστίνα Σακελλάρη και πλήρωμα νεαρούς ιστιοπλόους.

Τα 4 από τα σκάφη ήρθαν με φορτηγό πλοίο από την Palma de Mallorca στην Κέρκυρα στις 28/6, ενώ το Evniki ήρθε ιστιοπλοώντας από την Τεργέστη, όπου τον περασμένο Οκτώβριο πήρε την 1η θέση στην περίφημη Barcolana. Μέγας χορηγός φιλοξενίας των σκαφών ήταν η Μαρίνα Γουβιών.

Τα πληρώματα κατέφθασαν στις 30/6. Ο αριθμός τους; 150 άτομα συνολικά καθώς κάθε σκάφος τρέχει με 20μελές πλήρωμα και με αρκετά ακόμη άτομα ν’ αποτελούν το τεχνικό συνεργείο στην στεριά. Τα πληρώματα απαρτίζουν επαγγελματίες ιστιοπλόοι, η elite της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας, Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Την Κυριακή 2/7 η Rolex, μέγας χορηγός ως Official Timekeeper της διοργάνωσης, παρέθεσε Welcome Dinner στο ξενοδοχείο Corfu Palace. Η Rolex σφραγίζει με το όνομά της φημισμένες Regatta και παγκόσμια πρωταθλήματα, όπως Rolex Sydney Hobart, Rolex Farr 40 World Championship κ.α.. Στο δείπνο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της κοινωνικής ζωής της Κέρκυρας, οι ιδιοκτήτες των σκαφών και διάσημοι προσκεκλημένοι τους, όπως οι Ολυμπιονίκες Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής και η εμβληματική μορφή της ομογένειας πάτερ Άλεξ Καρλούτσος.

Την Δευτέρα 3/7 ο Αίολος υποδέχθηκε τους σύγχρονους Αργοναύτες πανηγυρικά και έτσι το επίσημο Practice Race έλαβε χώρα στο θαλάσσιο στίβο με την επωνυμία για τη διοργάνωση ” Αχιλλέας ” λίγο έξω από τη Μαρίνα των Γουβιών. Οι ιστιοπλόοι έμειναν κατενθουσιασμένοι με τον στίβο και τις καιρικές συνθήκες και η ημέρα έκλεισε με το Welcome Party που παρέθεσε για όλους τους συμμετέχοντες ο ΙΟΜΑΓ στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο της πισίνας στη Μαρίνα Γουβιών.

Την Τρίτη 4/7 διεξήχθη η 1η ιστιοδρομία, ένας αγώνας Όρτσα – Πρύμα, όπως συνηθίζουν να τρέχουν τα συγκεκριμένα σκάφη, με ικανοποιητικό άνεμο που επέτρεψε τη διεξαγωγή του και πάλι στον στίβο ” Αχιλλέας “. Νικητής ο ελληνοαμερικανός Γιώργος Σακελλάρης. Μετά την καθημερινή στο εξής απονομή των ημερήσιων επάθλων ακολούθησε μια γαστριμαργική εμπειρία με γεύσεις της Κέρκυρας στη Μαρίνα Γουβιών με χορηγό το ξενοδοχείο Aeolus Beach Resort.

Την Τετάρτη 5/7 ο στόλος ανέβηκε Βόρεια στην θαλάσσια περιοχή της Κασσιώπης στον επονομαζόμενο στίβο “Οδυσσέας “. Με άνεμο βορειοδυτικό πραγματοποιήθηκε ένα θεαματικό Coastal Race μήκους 22,1 ΝΜ με νικητή το σκάφος MOMO. Ακολούθησε ένα ακόμη πάρτυ Κερκυραϊκής γευσιγνωσίας στη Μαρίνα Γουβιών με χορηγό το ξενοδοχείο Corfu Palace.

Την Πέμπτη 6/7 καθώς και τις επόμενες ημέρες τα σκάφη κατευθύνθηκαν και πάλι Βόρεια στη θαλάσσια περιοχή της Κασσιώπης προς αναζήτηση ανέμου. Πραγματοποιήθηκαν δύο ιστιοδρομίες Όρτσα – Πρύμα με πασιχαρή νικητή και στις δύο τον Γιώργο Σακελλάρη. Μετά το πάρτυ Κερκυραϊκής γευσιγνωσίας στη Μαρίνα Γουβιών με χορηγό το ξενοδοχείο Marbella Corfu ακολούθησε δείπνο για τα πληρώματα στο Εν Πλω Cafe Restaurant με τοπικές γεύσεις και την παρουσία της Παλαιάς Φιλαρμονικής που κατέπληξε τους ιστιοπλόους με την αριστουργηματική εκτέλεση γνωστών μουσικών κομματιών.

Την Παρασκευή 7/7 πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο ιστιοδρομίες Όρτσα – Πρύμα και τις νίκες μοιράστηκαν τα σκάφη Cannonball και Bellamente. Μετά το πάρτυ Κερκυραϊκής γευσιγνωσίας στη Μαρίνα Γουβιών με χορηγό το ξενοδοχείο Kontokali Bay Resort and Spa ακολούθησε δείπνο και πάρτυ για τα πληρώματα στο NAOK AZUR με χορηγό τη Rolex. Οι αθλητές είχαν μια αξέχαστη εμπειρία νυχτερινής διασκέδασης στο νησί ενώ η βραδιά έκλεισε με άκρως εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

Το Σάββατο 8/7 πραγματοποιήθηκε μια ιστιοδρομία Όρτσα – Πρύμα με νικητή το σκάφος Bellamente. Ολοκληρώθηκαν έτσι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και εκδόθηκαν τα συνολικά αποτελέσματα. Μεγάλος νικητής ο Γιώργος Σακελλάρης με το σκάφος Proteus. Τεράστια η ηθική ικανοποίηση για τον κ. Σακελλάρη όχι μόνο για τη νίκη αλλά κυρίως για την ευόδωση των προσπαθειών του να έρθουν στην Ελλάδα αγώνες αυτού του βεληνεκούς. Η τελετή απονομής των επάθλων έγινε με κάθε επισημότητα στο περιστύλιο του ανακτόρου των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου και ήταν χορηγεία του κ. Vassili Kertzikoff.

“Αυτό που έκανε το Corfu Challenge ξεχωριστό από κάθε άλλη ρεγκάτα είναι η καρδιά, το πάθος και η θερμή γενναιοδωρία όλων όσων συμμετείχαν” δήλωσε η Κατερίνα Σακελλάρη, σύζυγος του νικητή, στην τελετή απονομής ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές και ειδικά την πολυμελή οργανωτική επιτροπή.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μαρίνας Γουβιών σε συνεργασία με την International Maxi Association (IMA) και την κλάση MAXI 72, υπό την αιγίδα του Δήμου Κερκυραίων. Ευχή όλων μας να αποτελέσει την απαρχή της φιλοξενίας πολλών ανάλογων διοργανώσεων με πολλαπλά οφέλη για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της Κέρκυρας αλλά και την διεθνή προβολή και τουριστική αναβάθμιση του νησιού μας.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλει να γίνει στη συμβολή των εθελοντών καθώς και των αφανών χορηγών που βοήθησαν τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μαρίνας Γουβιών να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις του αγώνα αυτού.

Tsatsopoulos G. Michalis