» » » Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση – Εκλογές 2021

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση – Εκλογές 2021

posted in: ΝΕΑ, ΝΕΑ ΟΜΙΛΟΥ | 0

Στις 10/4/2021 θα γίνει Γενική Συνέλευση του ΙΟΜΑΓ και θα ακολουθήσουν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα έχει θητεία την επόμενη διετία.

Λόγω των εκτάκτων μέτρων εν καιρώ πανδημίας, οι διαδικασίες αυτές θα γίνουν διαδικτυακά καθώς απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους.

Η Γενική Συνέλευση θα γίνει με την διαδικτυακή πλατφόρμα Google Meet. Λεπτομέρειες για την ώρα της συνελεύσεως και το link για την πλατφόρμα θα δοθούν τις επόμενες ημέρες.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ θα γίνουν με την διαδικτυακή πλατφόρμα ΖΕΥΣ, η οποία χρησιμοποιείται για πολλές εκλογικές διαδικασίες, μεταξύ των οποίων και οι πρόσφατες εκλογές της ΕΙΟ.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχουν όσα μέλη του Ομίλου έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, δηλαδή έχουν πληρώσει όλες τις ετήσιες συνδρομές περιλαμβανομένης και της συνδρομής του 2021, όπως ρητά αναφέρεται στο καταστατικό του Ομίλου. Καταληκτική ημερομηνία για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων είναι η 2/4/2021. Χρειάζεται αρκετές ημέρες για την προετοιμασία της πλατφόρμας ΖΕΥΣ (είσοδος στοιχείων ψηφοφόρων κλπ.) και δεν είναι εύκολο να προστίθενται ονόματα την τελευταία στιγμή. Η πλατφόρμα στέλνει ενημερωτικό mail στους ψηφοφόρους πέντε ημέρες πριν τις εκλογές, ώστε να μπορούν να διασταυρωθούν μικροπροβλήματα. Οπότε ο κατάλογος των ψηφοφόρων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εγκαίρως. Η υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει στις 26/3/2021. Υποψηφιότητα μπορεί να υποβληθεί με γράμμα ή email στη γραμματεία του Ομίλου.

Για να μπορέσουν τα μέλη του Ομίλου να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία θα πρέπει να δώσουν στην γραμματεία του ομίλου ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, όνομα πατρός και την ηλεκτρονική διεύθυνση του email τους. Η πρόσβαση στο σύστημα ΖΕΥΣ γίνεται μόνον με τους κωδικούς taxis.

Θα πρέπει να γίνει υπενθύμιση ότι σύμφωνα με το καταστατικό του Ομίλου, μέλη που δεν έχουν πληρώσει συνδρομή για πάνω από ένα έτος διαγράφονται από τον κατάλογο των μελών. Οπότε όλα τα μέλη του Ομίλου ενθαρρύνονται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.